درباره کرماشا
مجتمع صنايع پتروشيمي كرمانشاه در زميني به مساحت 295 هكتار، در استان كرمانشاه در غرب ايران، در سال 1375 احداث گرديده است. در حال حاضر شركت صنايع پتروشيمي كرمانشاه به عنوان نخستين شركت خصوصي توليد كننده اوره و آمونياك در ايران به شكل سهامي عام در حال فعاليت است و سهام آن در تابلوي اصلي بازار بورس و اوراق بهادار ايران با نماد كرماشا عرضه ميگردد.
اطلاعات مجمع
نام مجمع: مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام
ساال مالی: سال (دوره) مالی منتهی به 30/12/1399
تاریخ مجمع: 08/03/1400
محل برگزاری مجمع: کرمانشاه – کیلومتر 4 جاده هرسین – پل چهر – کیلومتر 3 کمربندی شهید شفیعی
دستور جلسه مجمع:
- استماع گزارش هیئت مدیره و بازرس قانونی
- تصویب صورتهای مالی سال (دوره) مالی منتهی به 1399/12/30
- انتخاب حسابرس و بازرس قانونی
- انتخاب روزنامة کثیرالانتشار
- تعیین حق حضور اعضای غیر موظف هیئت مدیره
- تعیین پاداش هیئت مدیره
- سایر موارد
اهم موارد مجمع
درسال 1399 با وجود کاهش وقفه 33 روزه در تولید که در حدود 29 روز آن مربوط به قطع گاز بوده است شرکت توانسته 12 درصد بیشتر از سال قبل و 3/3 درصد بیشتر از برنامه شرکت و در حدود 1/8 درصد بیش از ظرفیت اسمی تولید کند که به نوعی رکورد در پتروشیمی کرمانشاه به حساب میآید.
از عمدهترین مشکلات شرکت این است که نرخ خوراک گاز با رشد چشمگیری رو به روشده است و از متر مکعبی 700 تومان به بیش از 2600 تومان در طی سال و هم اکنون در حدود 2100 تومان رسیده است و با توجه به پروژهای که شرکت در حال احداث دارد این افزایش قابل توجه و فروش اوره با نرخ یارانهای به دولت و اختلاف حساب با جهاد کشاورزی باعث شده شرکت با مشکل کمبود نقدینگی رو به رو شود.
اختلاف حساب خدمات کشاورزی چیزی در حدود 833 میلیارد تومان است که شرکت در حال رایزنی برای برای احقاق آن است و در صورت لزوم شرکت اقدامات و پیگیری را نیز انجام خواهد داد.
با ظرفیت 1200 تن در روز امونیاک و 2000 تن در روز اوره در حال احداث است برآورد اولیه پروژه نیاز به تامین مالی در حدود 213 میلیون دلار ارزی و 1296 میلیارد تومان دارد. در حال حاضر چیزی در حدود 89 میلیارد یورو ارزی و 287 میلیارد تومان هزینه در جهت پیشرفت هزینهای انجام شده است. در مجموع پیشرفت هزینهای شرکت در حدود 37/39 درصد بوده است. پیشرفت فیزیکی پروژه در حدود 45 درصد است که شامل بخش امونیاک، 54 درصد و بخش اوره 30 درصد و تاسیسات جانبی 37/2 درصد بوده است. دلیل تاخیر در اجرای پروژه، تحریمها و عدم تامین مالی از طرف دولت بوده است و تمامی هزینهها به صورت داخلی و از منابع شرکت تامین شده است. انتظار میرود با تخصیص ارز طی دو سال آینده طرح به بهرهبرداری برسد.
چالش هایی که شرکت در سال 1400 با آن ها روبروست عبارت است از:
- مطالبات سنواتی از وزارت جهاد کشاورزی
- قطع و یا کاهش گاز خوراک مجتمع در ماه های سرد سال
- روند صعودی نرخ خوراک گاز
- تامین مالی پروژه در فاز دوم مجتمع
شرکت پیشبینی میکند که قیمت اوره از محدوده فعلی صادارتی (300 دلار) با افت رو به رو نشود و حتی بنا بر پیشبینی منابع معتبر نرخ اوره افزایش نیز خواهد داشت. بدین ترتیب شرکت انتظار دارد برای سال جاری سودی به مراتب بیش از سود سال گذشته (قیمت اوره در ابتدای سال گذشته 200 دلار بوده و با 100 دلار افزایش در سال جاری به 300 دلار رسیده است.) باشد.
همچنین بنا بر اظهارات مدیر عامل شرکت، مجموع پتروشیمیهای اوره ساز کشور درصدد کاهش گپ نرخ فروش اوره ایران و فوب منطقه هستند.
در پایان هم سود 1،100 ریال به ازای هر سهم بین سهامداران تقسیم شد.